Колебливият в изявите си през този сезон тим на Киево ще има нов треньор. Досегашният наставник Еудженио Корини беше уволнен тази сутрин след снощната тежка загуба с 0:3 от Рома.

Ясно е и кой ще заеме поста му. Това е Роландо Маран, около когото обаче все още има проблеми. Въпреки че беше уволнен от Катания миналия сезон, той все още не е прекратил официално взаимоотношенията си с клуба, поне документално. 

"Ръководството на Киево иска да обяви официално, че взаимоотношенията ни с треньора Еудженио Корини са прекратени. Благодарим му за работата, професионализма и усилията, които вложи, докато беше начело на тима."

"Пожелаваме му всичко най-добро в кариерата занапред и с най-искрени чувства му благодарим за всичко", пише в официалното съобщение на сайта на "летящите магарета". 

Еудженио Корини подписа договор до 2017 г. на 22 юни. Той пое поста за първи път през 2012 г., но напусна по взаимно съгласие през май 2013 г. След това се върна през ноември миналата година, но сега е уволнен. 

За седем мача от началото на сезона тимът от Верона допусна пет поражения и събра само четири точки от една победа и равенство. Затова логично се стигна до уволнението на специалиста.