Централният защитник Джорджо Киелини обясни как връзката му с Ювентус никога не би му позволила да облече екипа на Интер. Опитният бранител заяви, че дербито на Италия „никога не може да бъде обикновен мач“.

Двата колоса на Серия А се изправят един срещу друг в неделя от 21,45 часа, а омразата между привържениците им е пословична. „Това не може да бъде нормален мач за тези, които преживяха „Калчополи“ (скандалът с уредени мачове и „хванати“ съдии от 2006 година – б.р.). Даже си мисля, че първите години след него бяха още по-напрегнати“, коментира Киелини.

Той стана част от първия тим на Ювентус именно когато „бианконерите“ бяха пратени административно в Серия Б, а им бяха отнети и 2 титли. „Единствените „оцелели“ от тази ера в отбора сме аз и Джиджи Буфон. Въпреки това за всички фенове на Юве този мач е съвсем друго предизвикателство.“

„Смятам, че отборът от 2006 година беше като булдозер – много здрав физически и без всичко, което се случи, щеше да доминира в Италия и постепенно в Европа.“

„Феновете на Ювентус ме обичат, защото виждат, че давам всичко за отбора. За тях Ювентус е едно семейство. Противникът ме мрази, защото знам, че на моменти мога да бъда много дразнещ. Като казвам това съм наясно, че в последно време Леонардо Бонучи ме надмина в това отношение. Затова и сега не ме закачат толкова. Дали бих играл в Интер? Боже, това е тема, която дори не бива да обсъждаме“, допълни Киелини.