Една от емблемите в защитата на Ювентус Джорджо Киелини претърпя операция на скъсана предна кръстна връзка на коляното. Според лекарския щаб на "старата госпожа", интервенцията е била изключително успешна и той ще се възстановява в следващите поне шест месеца. 

Това означава, че 35-годишният ветеран ще пропусне огромната част от току-що започналата кампания за "бианконерите". А отсъствие от половин година е оптимистичният сценарий и може да се наложи да остане извън терените и малко повече с оглед на възрастта му. 

Киелини се контузи миналия петък по време на тренировка, а мястото му в титулярния състав беше заето веднага от младата звезда Матайс де Лихт, който дойде през лятото от Аякс за близо 80 млн. евро. Той обаче не показа стабилността на ветерана, поне в дебютния си мач срещу Наполи. 

Иначе интервенцията на защитника беше проведена в реномирана клиника в австрийския град Инсбрук, а начело на екипа беше светилото в ортопедията проф. Кристиан Финк. Работата е била проследена и от клубния лекар на Юве д-р Никос Цурудис.