Джорджо Киелини е на мнение, че Италия задължително трябва да победи Нова Зеландия в следващия си мач на Мондиала, след равенството 1:1 срещу Парагвай в първата си среща в ЮАР. Миналата година Скуадра Адзура игра контрола с Нова Зеландия, и губеше с 1:3, преди да обърне до 4:3 и да спечели.
”След като Нова Зеландия направи равен със Словакия с гол в 93-та минута, всичко започва отначало в нашата група, но сега сме длъжни да победим,” коментира Киелини.

„Дори не искам да мисля, че можем отново да направим хикс. Ако срещу Парагвай имахме твърде малко положения за гол, това не е по вина на нападателите. Ние можем да играем по много различни начини. Не знам какво ще реши Липи, но можем да излезем в следващите си два мача с двама нападатели,” каза още бранителят.

„Грешки като тази с гола на Парагвай могат да ни струват скъпо. Ще гледаме пак мача всички заедно и ще видим какво сме сбъркали,” добави Киелини.

Той отрече да преговаря с Манчестър Юнайтед, и обясни, че все още не е обсъждал бъдещето си. Киелини завърши с коментар за травмата на Джиджи Буфон, и пожела бързо възстановяване на вратаря на Италия.