Защитникът на Италия Джорджо Киелини бе натоварен със задачата да пази звездата на България Димитър Бербатов в днешната световна квалификация между двата отбора. Нулевото равенство задоволи бранителя, който смята, че се е справил със заръките на треньора.

„Доволни сме от представянето си, но и разочаровани, защото можехме да спечелим. Бербатов със сигурност е талантлив играч, но днес не получи много подкрепа, и беше единственият от българския отбор, който можеше да сътвори нещо,” заяви Киелини. „Ние сме в добра позиция в групата, и въпреки уважението ни към България, дойдохме тук да спечелим. Победата щеше да ни даде още по-голяма преднина, но представянето бе позитивно, и очакваме следващия двубой с Черна гора.”

Киелини коментира и факта, че италианският химн бе освиркван на Националния стадион. „Разочароващо е, когато публиката освирква национален химн. Но ние не можем да направим нищо, и се надявам българите също да са разочаровани от поведението на сънародниците си,” заяви защитникът.