Футболистът на Рома Кевин Строотман обяви, че ще се поднови тренировки в средата на февруари.

Холандският футболист пропусна по-голямата част от последните два сезона заради серия от контузии на коляното. Добрата новина е, че халфът е близо до своето завръщане в игра.

„Чувствам се много добре. Ще изиграя няколко мача за примаверата, след което ще започна пълноценни тренировки с първия състав. Надявам се, че това ще стане факт в средата на февруари“, сподели Строотман.

„Надявам се скоро да се завърна в игра. Моята цел е да печеля с Рома. Надявам се, че ще успея да триумфирам с Рома и ще зарадвам нашите фенове. Те заслужават това“, каза още 25-годишният холандец.

Припомняме, че за първи път Строотман пострада през март 2014 в двубоя срещу Наполи, когато се подложи на оперативна намеса, но впоследствие се наложи и втора заради развитието на т.нар. синдром „Циклоп“. Това състояние е характерно за хора, претърпели операция след скъсани кръстни връзки, и се характеризира със загуба на мобилност в ставата, болки и шум, когато коляното се разгъне напълно. Всичко това е придружено с постоянен отток в проблемната зона.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS