Президентът на Катания Антонио Пулвиренти разкри, че не смята да разреши на своя треньор Винченцо Монтела да поеме тима на Рома.

Бившият играч на „римските вълци“ е основният фаворит ръководи столичани от новия сезон, след като Луис Енрике напусна отбора след края на кампанията.

Като футболист Монтела игра 10 години на „Стадио Олимпико“, а през 2011 г. беше и временен наставник на Рома. Самият специалист наскоро заяви, че не би могъл да откаже на римляните.

Пулверанти потвърди, че представители на „вълците“ са се свързали с наставника, но бе категоричен в решението си да не се разделя с него. „Не очаквах да попадна в такава ситуация в края на сезона. Това е наистина разочароващо“, каза босът на Катания. „Монтела на няколко пъти ми сподели, че има слабост към Рома, но той знае, че все още има договор с нас.“

„Получих телефонно обаждане от Рома в началото на седмицата и им казах, че изобщо не смятам да обмислям възможността да се разделя с Монтела. Разбирам, че те са голям клуб, но ние изградихме състава си около треньора и не желаем да го разваляме, още повече че през януари взехме още попълнения, които пасват на философията ни“, завърши Пулверанти.