Отборът на Катания отстрани Парма в турнира за Купата на Италия след изпълнения на дузпи. В редовните 90 минути двубоят на стадион „Енио Тардини“ приключи при равен резултат 1:1.

Домакините от Парма започнаха силно мача, търсейки победата, след като допуснаха поражения в последните си два шампионатни двубоя. Футболистите на Катания пък дойдоха на „Тардини“ окрилени след първата си победа като гост през сезона, след успеха над Сиена в неделя.

Резултатът в срещата бе открит още в 12-ата минута. Дорлан Пабон даде преднина на домакините с прекрасен удар от воле. Това бе и първият гол за Пабон след трансфера му в Парма за сумата от 5 млн. евро. Няколко минути по-късно, домакините можеха да увеличат преднината си, но вратарят на Катания имаше късмет след изпълнение на пряк свободен удар.

В 19-ата минута гостите стигнаха до дузпа, след като играч на Парма игра с ръка в наказателното поле. Домакините протестираха бурно, но в крайна сметка реферът посочи бялата точка. От 11 метра Франческо Лоди не сгреши и изравни резултата. Той се запази до последния съдийски сигнал на двубоя, което доведе до продължения.

През следващия половин час игра двата тима не успяха да си реализират гол, което означаваше, че спорът за място на четвъртфиналите трябваше да се реши след изпълнения на дузпи.

При изпълнението на 11-метровите наказателни удари гостите от Катания показаха по-здрави нерви и взеха победата с 4:3. В следващия кръг те ще имат за съперник тима на Лацио или Сиена.