Нападателят на Италия Антонио Касано е усукал коляното си по време на полфиналния сблъсък срещу Германия, но ще бъде на линия за финала на Евро 2012 в неделя. От 21,45 ч. българско време на Олимпийския стадион в Киев „скуадра адзура“ ще излезе срещу Испания и ще се опита да детронира действащия шампион на Стария континент.

29-годишният Касано изигра силен мач срещу Германия, като асистира на Марио Балотели за първото попадение във вратата на Мануел Нойер. В началото на втората част обаче той бе заменен от Алесандро Диаманти. Съществувал е вариант нападателят на Милан изобщо да не започне срещата, но в последния момент е получил разрешение от лекаря на тима Енрико Кастелачи да участва.

„Касано има леко усукване в коляното. Въпреки това, от медицинска гледна точка, няма нищо тревожно, тъй като връзките не са увредени“, заяви Кастелачи. „Ще го гледаме във финала срещу Испания.“

Игнацио Абате и Марио Балотели също са възстановени от леките си травми и ще попаднат в сметките на Чезаре Прандели за решителния двубой.

Досега Касано бе титуляр във всички срещи на „скуадрата“, като отбеляза едно попадение (срещу Ирландия в груповата фаза – б.р.) и впечатли всички с движението и работата си по терена. Показаното от него изглежда още по-впечатляващо на фона на сърдечната операция, която претърпя преди 6 месеца.