Състоянието на италианския нападател Антонио Касано продължава да се подобрява след микроинсулта, който той получил по време на полета от Рим заедно с отбора на Милан след победата с 3:2 като гост. Както съобщи днес агенция АНСА, няколко часа след приемането на играча в болницата, състоянието му бързо се подобрява.

Самото ръководство на Милан обаче отрича той да е получил мозъчен удар.

"Информациите за възможна подобна диагноза на Антонио, които се появяват в медиите, не могат да се смятат за истина, тъй като излизат от неакредитирани медицински източници, се казва в официалното съобщение на Милан към всички информационни институции и сайтове. Нападателят ще премине няколко етапа на рехабилитация тези дни и поредица от медицински прегледи и изследвания".

„В мача с БАТЕ Борисов от Шампионската лига ние ще се борим и за Касано. Доста тъжно е за всички в отбора да ни се случи това. Чакаме го по най-бързия начин обратно в състава”, подчерта старши треньорът на росонерите Масимилиано Алегри.

Преди няколко седмици Касано даде интервю, в което казва, че е щастлив от отсъствието на всякакви сериозни травми и смята, че може да играе футбол на високо ниво още 3-3,5 години. В трите мача през този сезон в Шампионската лига той има едно попадение, а в Серия А е вкарал 2 гола и има седем асистенции от началото на сезона.