Бившият нападател на Реал Мадрид и Милан Антонио Касано изненадващо обяви, че се оттегля от футбола, след като преди няколко дни се завърна към тренировки с играещия в Серия C тим на Виртус Ентела. Бившият италиански национал се отказва за трети път в своята кариера, като този път явно е избрал това да бъде окончателното му решение.

,,Дойде денят, в който решаваш, че всичко наистина е приключило“, започна Касано. ,,През последните няколко дни, в които тренирах, осъзнах, че вече нямам психологическата нагласа да се подготвям постоянно“, заяви италианецът, чийто последен състезателен двубой беше с екипа на Сампдория през май 2016 година. ,,За да играеш футбол, трябва да притежаваш страст и талант, но най-вече мотивация и в този етап от моя живот аз имам други приоритети.

36-годишният Касано обяви за първи път отказването си от футбола седмица, след като подписа с Верона през юли 2017 година. Но той промени своето решение. ,,Сега започва втората част от живота ми, мотивиран съм и същевременно любопитен да докажа на себе си на какво съм способен, без да използвам това, в което бях специализиран – да отбелязвам голове“, добави той.

Президентът на Ентела Антонио Гоци благодари на Касано, че отиде във Виртус, макар и временно и само за няколко тренировки, в труден период за малкия клуб. В момента все още не е ясна съдбата на отбора, който може да бъде върнат обратно в Серия B.

,,Знаех, че ще бъде много трудно и за нас и за теб, Антонио. Искам да ти благодаря, че ти сбъдна нашите мечти да тренираме с един велик италиански футболист“, сподели емоционалният президент.

Касано има 39 мача като капитан на Италия между 2003 и 2004 година и печели титлите на Ла Лига и Серия А съответно с Реал Мадрид и Милан.