След като успя да се откаже от футбола два пъти в рамките на една седмица, нападателят Антонио Касано заяви, че е готов отново да играе.

Бившият италиански национал вече е на сериозна възраст – 35 години – наскоро подписа договор с Верона. Броени дни след парафирането на контракта той обяви края на състезателната си кариера поради семейни причини. Клубът в крайна сметка анулира договора, а сега в главата на Касано се въртят нови идеи.

Верона сложи точка на лудостта с Касано и го изгони

„Верона не запали никаква искра у мен, усетих това незабавно”, коментира роденият в Бари играч. „Все едно да бъдеш с жена, а по някое време да разбереш, че тя не желае да прекарва времето си с теб.”

„Тук ставаше дума за чувства, за атмосфера. Казах на президента Маурицио Сети, спортния директор Филипо Фуско и треньора Фабио Пекиа всичко. Смятам, че беше най-добре да напусна, а не да протаквам.”

Предложиха работа на Касано като... певец

„Когато говорих с тях, в нито един момент не съм казвал, че се отказвам от футбола. Предизвикам всеки, който е в състояние, да докаже думите ми като неистина. Предложих дори да платя компенсация, ако си намеря друг тим. Разбира се, искам да играя. Имам повече от една идея, но и никакви оферти”, добави Касано.