Президентът на Сампдория Масимо Фереро за пореден път изказа възмущението си от поведението на нападателя Антонио Касано, който отказва да напусне клуба.

Скандалът между двете страни възникна още в края на миналия сезон, когато след един от последните мачове за първенство Касано си позволи да обиди клубния адвокат, който минава за нещо като протеже на Фереро. Оттам нататък футболистът бе уведомен, че не е част от бъдещите планове, ала в типичен стил той се запъна и обяви, че ще изпълни последната година от договора си.

Сампдория потърси няколко начина да се отърве от ветерана, но дотук няма успех. „Касано реши да тренира самостоятелно и да се прави на жертва“, заяви Фереро. „Не го разбирам. Той е добро момче, но слуша лоши съвети. Никой не казва, че вече не е добър играч. Защо просто не си тръгне, за да играе?“

„Той не говори с мен, изглежда се бунтува срещу Сампдория. Човек, който обича клуба, няма да постъпва по този начин. През юни си стиснахме ръцете и той ми каза, че ще си тръгне след треньорската смяна. Ето, Винченцо Монтела напусна, а Касано още е тук. Той вече не е част от Сампдория, но отказва да чуе каквото и да е решение и не разбирам защо го прави. Антонио е извън състава и това трябва да му е за урок. Нека да отиде във Виртус Ентела или Специа и да ги изкачи до Серия А. Да го доведа в Сампдория е единствената ми грешка, която съм допускал по отношение на клуба“, завърши Фереро.