Треньорът на Милан Карло Анчелоти пристигна на двудневно посещение в България по покана на заместник министъра на спорта проф. Веселин Маргаритов и президента на Ботев Пд Димитър Христолов. Наставникът на европейския клубен шампион не бе многословен пред медиите на Летище София, но все пак сподели: „Много се радвам да бъда тук. За мен е голямо признание да получа тази титла. Благодаря много на Пловдивския университет, който ми предостави тази възможност.”

Анчелоти коментира накратко и трагедията със загиналия фен в родната му Италия. „Вчерашният инцидент бе трагична грешка. Всички ние искрено съжаляваме за убития фен на Лацио,” каза Анчелоти.

Посещението на Анчелоти ще започне от Пловдив, където в 17 часа днес официално ще му бъде връчена почетната титла „Доктор хонорис кауза” на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”. 45 минути по-късно италианецът ще даде и специална пресконференция по случая.

Утре сутрин Анчелоти ще се срещне с бъдещи спортисти от свиленградското село Левка, а след това ще гостува и в Дома за деца в неравностойно положение „Мария Луиза” в Пловдив.

Престоят на Анчелоти в България ще приключи с прием от 14 часа утре, който е организиран от председателя на ДАМС Весела Лечева в София.