Капитанът на Наполи Марек Хамшик заяви твърдо, че отборът ще се бори докрай за второто място в Серия А, за което другият основен претендент е Рома.

Към момента именно римляните са втори зад лидера Ювентус, като разполагат с 62 точки в актива си. Наполи скъси наскоро разликата до само 2 с победата 2:1 насред „Олимпико“, а в началото на април се готви за два мача срещу Юве в рамките на една седмица (един в калчото и един за Купата на Италия).

„След разочарованието срещу Реал Мадрид не е лесно да останем фокусирани“, каза Хамшик. „Показахме характер и взехме трите точки срещу Кротоне (3:0 през уикенда – б.р.). Заслужихме тази победа, а феновете създадоха страхотна атмосфера и им благодарим за подкрепата.“

„Разликата до Рома е само 2 точки, но ще продължим да се борим, защото искаме второто място и директно класиране в групите на Шампионската лига през следващия сезон. Двата мача срещу Ювентус през април ще бъдат интересни, но сега мислим само за следващия срещу Емполи“, добави словашкият национал.