Капитанът на Лацио Стефано Маури смята, че отборът му ще постигне огромен подвиг, ако успее да се пребори с големия съперник Рома за второто място в Серия А.

В момента „лациалите“ са един от тимовете в най-добра форма и само точка ги дели от „римските вълци“ във временното подреждане на Серия А. 35-годишният Маури вярва, че до края на сезона именно втората позиция трябва да бъде голямата цел за Лацио, тъй като постигането би било почти като спечелването на титлата.

„Ювентус в момента просто е по-силен отбор, те винаги имат нещо повече от всички други“, каза ветеранът по отношение на действащия шампион и лидер в класирането.

„Затова да завършим втори без съмнение ще е на вкус като да спечелиш скудетото. Помежду си ние винаги си говорим за събитията, които ни предстоят. От началото на сезона и дори в трудните моменти никога не сме обсъждали някаква крайна цел, просто гледаме тези, които са преди нас в класирането, и се опитваме да ги догоним.“

„Това, че Рома е пред нас, със сигурност добавя допълнителна мотивация. Съперничеството между двата отбора се усеща много ясно в нашия град“, добави Маури.