Капитанът на Лацио Стефано Маури смята, че сезонът на клуба се е свел до четирите дни, в които римляните ще играят финал за Купата на Италия срещу Ювентус и градското дерби с Рома от 37-ия кръг на Серия А.

Сблъсъкът с шампиона за втория по значимост трофей на Апенините е тази вечер от 21,45 часа наше време, докато в понеделник „орлите“ ще имат директен сблъсък с „джалоросите“ за второто място в класирането.

„По моя преценка това е най-силният тим на Лацио, в който съм играл. Надавям се това да проработи в наша полза“, коментира ветеранът Маури.

„Разбира се, също така е вярно, че тази вечер посрещаме по-силен опонент. Финалите са особени мачове и можете да усетите напрежението много преди тяхното начало. За феновете те представляват особен интерес. Казах на по-младите момчета, че трябва да излязат на терена спокойни, защото това е нашата професия“, добави 35-годишният полузащитник.

Именно заради двубоя с „бианконерите“ шампионатната среща с Рома бе изместена за понеделник. „Според мен това бе вярното решение, тъй като няма междинни кръгове след мача с Рома, а един ден повече за почивка е много важен за нес. Не разбирам защо от това се направи такъв проблем. Знаем, че целият ни сезон ще се реши в тези четири дни. Дотук се справихме добре и се подобрихме доста. Време е да пожънем това, което посяхме“, добави Маури.