Капитанът на Фиорентина Мануел Паскуал шеговито заяви, че би дал от личните си спестявания, ако с това ще осигури нулево равенство с Ювентус в утрешния 1/8-финален реванш за Лига Европа.

В Торино преди седмица „виолетовите“ успяха да изтръгнат 1:1 като гост на италианския шампион, а основната заслуга бе на резервата Марио Гомес, който се разписа десетина минути преди края на мача.

„Бих си платил за 0:0“, каза Паскуал преди ответния сблъсък на „Артемио Франки“. „Надявах се, че Ювентус няма да ни се падне толкова скоро в турнира. Бях много доволен, че изтеглихме Есбер в 1/16-финалите, но след това се натресохме на Юве.“

„Сега се надявам да им объркаме сметките. Имаме шанс да се приближим към трофея. Тази Фиорентина, сравнена с онази на Прандели, има различен манталитет. Ние сме тези, които винаги се опитваме да играем футбол. Ако можех да извадя един от играчите на Юве за утре, това щеше да бъде Пирло. Той е футболист, който сам може да направи разликата“, завърши 32-годишният халфбек на Фиорентина.