Капитанът на Дженоа Лука Антонели съвсем открито си призна, че голямата му мечта е един ден да облече екипа на английския Ливърпул.

Италианският национал е интегрална част от тима на Джан Пиеро Гасперини, който с 23 точки дели третото място в Серия А с Наполи. Макар че по-рано в кариерата си 27-годишният играч често да ставаше жертва на травми, през тази година той отново загатна за качествата си.

„Колективът е фундаментът за всичко дотук“, обясни левият бек на генуезци. „Всяка седмица излизаме заедно на вечеря. Макар че тренировките са доста тежки, всички се забавляваме много. Сезонът досега е невероятен, но искаме да запазим темпото“, допълни той преди мача срещу Милан в неделя.

„Милан е още един страхотен отбор. Те имат отличен треньор и няколко необикновени футболисти. Мисля си за Жереми Менес, който е феномен, Стефан Ел Шаарави и Фернандо Торес – един истински гигант.“

Колкото до бъдещите си планове, Антонели разкри: „Моята мечта е един ден да играя за Ливърпул. „Анфийлд“ е като „Луиджи Ферарис“, трибуните са подобни. Аз съм все още млад и може би имам време отново да си поговорим по този въпрос.“