Селекционерът на английския национален отбор Фабио Капело обяви, че според него Клаудио Раниери заслужава Оскар за постиженията си начело на Рома през този сезон. „Вълците” имат точка преднина пред Интер, пет кръга преди края на сезона. Ако Раниери спечели титлата, ще стане първият треньор, повторил успеха на Капело от 2001 година.

„Бих дал Оскар на Рома и Раниери. Те правят нещо изключително, нещо немислимо, когато изоставаха с 14 точки,” заяви Капело пред Gazzetta dello Sport. „Отборът винаги е бил добър, но Раниери надмина всичко.”

„Когато напуснах Рома, казах, че в Италия няма треньор, който може да издържи повече от четири години. На петата вече играчите не те слушат,” добавя селекционерът. „Те се нуждаят от нова искра. Спалети бе много добър, но дори и той разбра, че времето му е изтекло.”

Фабио Капело говори и за шансовете на Интер в Шампионската лига. „Челси игра много добре в Милано. Те можеха да вземат и по-добър резултат,” каза той. „Нерадзурите обаче бяха прекрасни на „Стамфорд бридж”.

„Може би Шампионската лига е основната цел на Интер, те са малко разсеяни в първенството и затова леко се препънаха,” смята че е причината за проблемите на тима в Италия.

Капело коментира и Ювентус: „Те ме разочароваха. Наистина смятах, че са се подсилили през лятото, но отстрани не мога да разбера какво не е наред.”

„До преди няколко седмици Милан се справяше много добре, след това, вместо допълнително да натиснат педала, те намалиха скоростта. Те пропуснаха две възможности да излязат напред. Но Леонардо върши добра работа,” заключи Фабио Капело.