Антонио Кандрева не преживява най-добрите си моменти в Лацио. През последните седмици в италианските медии постоянно излизат информации за това, че футболистът е влязал в открит конфликт със съотборника си Мирослав Клозе и спортния директор Игли Таре.

Кандрева дълго време мълча, но избухна пред журналистите след мача реванш от 1/16-финалите на Лига Европа срещу Галатасарай.

„През последните месеци се начетох на пълни измишльотини, които вредят на мен, моята мотивация и имиджа ми. До сега предпочетох да запазя мълчание и да се съсредоточа върху играта си на терена. Аз обаче съм толкова ужасен и шокиран от някои журналистически изобретения, че просто нямам думи. Тази ситуация достига прага си на търпимост и вече не мога да запазя мълчание. Мога да гарантирам, че винаги давам 100% от себе си – във всяка една тренировка и всеки един мач“, коментира Кандрева.

Антонио Кандрева има договор с Лацио до 2019 година. През последните дни той усилено е свързван с трансфер в Челси, Ливърпул, Милан и Барселона.