Капитанът на италианския национален отбор Фабио Канаваро е на път да се превърне в рекордьор по участия за Скуадра Адзура утре, когато ще запише своето 127-о участие в мач срещу Швейцария. Досегашното постижение за най-много срещи с националния екип се държеше от Паоло Малдини.

„Да постигна такава цел е доста приятно,” сподели Канаваро пред Sky Sport 24. „Дали сега вече съм стар? Да, наистина вече остарявам.”

„Все пак, не мисля, че утрешният мач ще е нещо специално. Просто мач като всички останали, мач, който ние трябва да спечелим, и в който ще се опитаме да играем добре. Трябва да вървим напред, защото през следващата година искаме да сме на Световно първенство,” коментира още защитникът.

Фабио Канаваро дебютира за националния отбор през януари 1997 година, когато селекционер на тима бе Чезаре Малдини. Оттогава Канаваро е неизменно част от състава на Италия за всички по-големи първенства. Неговият звезден миг бе преди три години, когато вдигна купата от Световното първенство в Германия като капитан, в своя мач №100 за адзурите. Това му донесе и Златната топка, и приза за Играч №1 на ФИФА за 2006 година.