Капитанът на Италия Фабио Канаваро заяви след домакинското равенство 1:1 срещу Ирландия, че до септември, когато са мачовете с Грузия и България, много от контузените му сънародници ще се върнат в игра и световните шампиони ще бъдат по-силни от сега.

В момента в лазарета е почти цял един отбор на Скуадра Адзура - Лука Тони, Дженаро Гатузо, Алесандро Неста, Алберто Джилардино, Никола Легроталие, Даниеле Бонера, Симоне Перота, Мауро Каморанези, Марко Бориело и Алберто Акуилани.

„Не беше лесно да играем цял мач с 10 човека, особено след като червеният картон беше напълно несправедлив”, каза бранителят на Реал Мадрид за изгонването на Джампаоло Пацини още в четвъртата минута.

„Това обаче не може да бъде извинение, тъй като ние имаме класата и опита да играем и с десет футболисти понякога.”

„Има още важни мачове, включително решителен в Дъблин. До септември някои наши ключови играчи ще се завърнат и ще подобрят състоянието ни, идвайки с много глад за игра”, добави Канаваро.

Срещу Ирландия Фабио Канаваро записа своя мач номер 124 за Италия и вече е на само два двубоя от рекорда на Паоло Малдини, който има 126 срещу за Скуадрата.