Световният шампион от 2006-а година с Италия Фабио Канаваро заяви, че е готов да поеме европейски клубен отбор като следваща стъпка в кариерата си. 

Канаваро в момента е наставник на китайския Гуанджоу, който е и неговия първи отбор като треньор, спечелвайки титлата с клуба в първия си сезон. Целта му обаче определено ще е да премери сили с най-добрите европейски и световни треньори в професията. 

"Целта ми е да се завърна в Европа и да се меря с най-добрите треньори в професията. За това обаче ми е необходим опит", започна бившият централен защитник. 

"Китай беше едно страхотно и различно преживяване за мен. Интезитета и техническото качество не е толкова високо, но пък в Шампионската лига на Азия срещаш добри отбори". 

Той изрази своята позиция и по отношение на треньорското назначение на Дженаро Гатузо начело на Наполи през миналата седмица. 

"Горовил съм с него много пъти. Той е момче, което иска да работи и има ясни идеи, от които няма да се отклони. Дано вдигне Наполи на крака", завърши Канаваро.