Фабио Канаваро и Даниеле Де Роси тренираха отделно от основната група по време на първото занимание на Италия в Южна Африка. „Скуадра Адзура” излезе днес за първи път на терен в ЮАР, за да продължи подготовката си за започващата на 14 юни Купа на Конфедерациите.

Италия ще играе приятелски мач с Нова Зеландия на 10 юни, като се цели в първо място в своята група на турнира. Момчетата на Марчело Липи ще се борят с Бразилия, Египет и САЩ за лидерската позиция.

Канаваро и Де Роси не са провели пълноценно занимание, като встрани от съотборниците си са провеждали индивидуални упражнения. Все още не се знаят подробности за това дали двамата са контузени, или просто Липи не иска да рискува, тъй като те играха тежки сезони в клубните си отбори в Испания и Италия.

Италия тренира в Саутдаунс Колидж в Айрени, малък град между Йоханесбург и Претория, като температурата там е доста ниска и има бурни ветрове.

В събота Италия, която е в една квалификационна група с България за Мондиал 2010, победи Северна Ирландия с 3:0 в приятелски двубой.