Отборът на Каляри уволни старши треньора Роландо Маран след серия от 11 мача без победа в Серия А, която свали тима от 4-о до 11-о място в таблицата. Маран, който бе начело на клуба в продължение на малко над сезон и половина, бе уволнен два дни след домакинското поражение от Рома с 3:4 и четири дни след похвалите от президента Томазо Джулиани. Клубът от Сардиния обяви на своя официален сайт, че е „освободил Маран от задълженията му като старши треньор“.

С него си тръгват и двама от помощниците му. „Отправяме най-сърдечни благодарности за компетентността, сериозността и професионализма, показани от първия ден в Сардиния“, се добавя в него след 13-та треньорка рокада в Серия А през настоящата кампания. Не изглеждаше така сякаш столът на Маран се клати в интервю, дадено от Джулиани и публикувано във вестник Nuova Sardegna в петък.

„Имах късмета да се запозная с истински мъж, който донесе със себе си страхотна работна етика. Преди да започна работа с него, имах много положително мнение за Роландо. Но след като видях как работи, увереността ми в него се повиши неимоверно много“. Повратният момент в сезона на Каляри дойде на 16 декември, когато тимът водеше на Лацио с 1:0 в мач, който можеше да ги доближи на точка от съперника – трети по онова време. Вместо това, „римските орли“ отбелязаха на два пъти в добавеното време на срещата, за да грабнат успех с 2:1, а Каляри няма успех в лигата оттогава. Лацио е на върха сега с 62 точки, на 30 от Каляри, който е сега по-близо до зоната на изпадащите, отколкото до топ 4.