Каляри постигна изключително ценна победа над Болоня с 1:0 в среща от 8-ия кръг на Серия А. Преди мача тимът от Сардиния заемаше предпоследното 19-о място, но със спечелените три точки играчите на Иво Пулга вече могат да дишат по-спокойно.

Мачът обаче не премина без скандали, след като нападателят на Болоня Алберто Джилардино потърси сметка от съдиите за непризнат негов гол.

На скандалния „Ис Аренас“ италианският национал бе убеден, че е открил резултата след 12 минути игра, когато с глава прати топката към вратата. Кълбото се отклони от напречната греда, тупна около голлинията и се озова в ръцете в на вратаря Михаел Агаци. Гостите бяха убедени, че топката е пресякла голлинията, но реферите на мача не отсъдиха гол.

Повторенията показаха, че голяма част от коженото кълбо бе зад линията на вратата, но в никакъв случай не и с целия си обем.

В края на полувремето пък Каляри пропусна най-чистото положение в мача, когато Андреа Десена изведе чудесно Виктор Ибарбо сам срещу вратаря. Колумбийският нападател финтира Аглиарди, но топката му избяга твърде встрани, което позволи на Антонсон да го настигне и блокира.

Решителното попадение дойде след час игра, когато Раджа Наинголан простреля Аглиарди за 1:0. До края на мача Маноло Габиадини и Сафир Тайдер можеха да изравнят, но изстрелът на италианският национал бе блокиран, докато съотборникът му не намери целта от изгодна позиция.

С победата Каляри събра 8 точки в актива си и „прескочи“ днешния си съперник в класирането, за да застане на 11-о място. Болоня пък е на 14-а позиция със 7.