Изключително неприятна застигна елитния Каляри, който само преди дни прати родния национал Кирил Десподов под наем в Щурм Грац. Тимът от Сардиния ще трябва да се оправя през следващите 7 месеца без своя основен реализатор и италиански национал Леонардо Паволети.

Днес 30-годишният футболист се подложи на операция заради травмата, която го сполетя в откриващия мач за сезона в Серия А срещу Бреша. Тогава той напусна със сериозни болки в коляното и тестовете потвърдиха най-лошата възможна диагноза – разкъсани кръстни връзки и външен менискус.

Това оставя треньора Роландо Маран с избор измежду две от новите попълнения – закупения от Ювентус Алберто Чери и дошлия под наем от Фиорентина Джовани Симеоне – за партньор на опитния Жоао Педро. На разположение за наставника е и завърналия се от наем Даниеле Рагацу, който обаче не е чист таран, с каквито предпочита да играе Маран, а същевременно едва ли попада в плановете на наставника.

Каляри стартира сезона с две загуби – 0:1 от Бреша и 1:2 от Интер. Единственият гол за сардинци дотук бе дело именно на бразилеца Жоао Педро.