Бразилският футболист на Милан Кака призна, че е поласкан за номинацията за Футболист на 2007 година. Суперзвездата на „росонерите” приключи сезона в Шампионската лига като топ реализатор.

Халфът обаче е изненадан, че се е представил достатъчно добре през втората част от сезона, за да си осигури престижната номинация. 25-годишният бразилец е в конкуренция на Кристиано Роналдо от Манчестър Юнайтед и на съотборника си Паоло Малдини.

„Никога не съм мислил, че ще мога да се боря за толкова кратко време за Златната топка. Все още не съм спечелил, но е много хубаво да чувам, как футболните хора споменават името ми. Със сигурност Кристиано Роналдо ще бъде един от горещите кандидати за наградата. Той много помогна на Манчестър да триумфира в Премиършип”, заяви Кака пред „Гадзета Дело Спорт”.

„Невероятно е, че уникален играч като Паоло никога не е печелил този приз”, каза още полузащитникът на Бразилия.

Кака се надява, че Андрий Шевченко ще се завърне на „Сан Сиро”. „Говоря много често с него. Но във футбола има правила. Не можеш да кажеш просто: „Ей, аз си отивам”. Ако можеше да дойде, Шева вече щеше да е тук”, смята звездата на Милан.