След като спечели Златната топка, бразилският ас на Милан Кака грабна и наградата за Футболист на годината на ФИФА за 2007 година.

 

Тази година беше най-успешната в кариерата на атакуващия полузащитник, който с росонерите спечели Шампионската лига, Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство, а с екипа на Селесао взе златото от Копа Америка 2007.

 

Кака е роден на 22 април 1982 година в бразилската столица Бразилия. Той започва професионалната си кариера в тима на Сао Пауло, за който се състезава в периода 1999-2003 година, като изиграва 59 мача и вкарва 23 гола.

 

През 2002 година най-добрият футболист в света в момента играе 18 минути с екипа на Бразилия на Световното първенство в Япония и Южна Корея и печели световната титла.

 

През лятото на 2003 година преминава в Милан срещу 8,5 милиона долара, а на 1 септември същата година прави дебюта си в Серия А в мача с Анкона.

 

През първия си сезон Кака вкарва десет попадения в първенството и четири в Шампионската лига, а в края на сезона триумфира и като шампион на Италия.

 

През 2006 година достига с Бразилия до четвъртфинал на Световното първенство в Германия и удължава договора си с Милан до 2011 година, въпреки интереса на Реал Мадрид.

 

През тази година Кака бе в основата на триумфа на Милан на финала на Шампионската лига, спечелена след победа с 2:1 срещу Ливърпул на финала в Атина.

 

На 31 август бразилецът вкара третия гол за Милан при победата с 3:1 над Севиля в срещата за Суперкупата на Европа.

 

На 2 декември тази година Кака беше определен за носител на Златната топка на Франс Футбол за най-добър футболист на Стария континент за 2007 година.

 

Вчера Кака игра цял мач и се разписа при победата на Милан с 4:2 над аржентинския Бока Хуниорс на финала на Световното клубно първенство.