Бившият играч на Милан и Реал Мадрид Кака разкри любопитни подробности от футболната си кариера. Гениалният бразилски плеймейкър разкри как се е стигнало до трансфера му от "росонерите" в "Кралския клуб" през 2009 година.

Кака обяви края на кариерата си

"Тогава Милан не продаваше никого. Единствено продаваха футболисти, ако те поискаха това публично. Първият път, в който направиха това бе при трансферана Андрий Шевченко в Челси", започна Кака в интервю пред "Marca".

"При мен обаче нещата стояха различно. Милан отвориха вратите си за продажба за първи път през януари 2009 година. Офертата дойде от Манчестър Сити, но аз реших да остана. След като Милан склони да продава, си казах, че ако трябва да си ходя,  ще отида единствено в Реал Мадрид.Това бе единственият отбор, заради който бих искал да напусна Милан", разказа още Кака.

"В края на сезона Флорентино Перес се свърза с Милан да попита дали се продавам. Тогава от клуба звъннаха на баща ми и аз му казах: "Да, разбира се." Да играя в Мадрид ми бе мечта", допълни още бившият бразилски национал.

"Желанието ми да отида в Мадрид бе огромно и там получавах огромна заплата, но всъщност бе по-малка, отколкото взимах в Милан. Честно казано получавах по-малко и отколкото щяха да ми плащат в Манчестър Сити. Разбира се, че и приходите бяха важни, но за мен никога това не е било базата, на която взимам решенията си", завърши Кака.

Иначе носителят на "Златната топка" от 2007 година окачи бутонките през януари като за последно бе част от американския Орландо Сити.