Поредните информации, че Кака е новият носител на Златната топка плъзнаха в Италия. „Кориере дела Сера”, чийто представител също участва в избора на Футболист №1 в Европа, обяви, че именно бразилският играч на Милан ще вземе приза.

Официално „Франс Футбол” ще връчи наградата на 2 декември на церемония в Париж, но победителят се знае по-рано, тъй като получава покана за предварителна фото сесия с трофея.

Според „Кориере дела Сера” Кака вече е получил обаждане, че разликата между него и втория в класацията е толкова голяма, че няма смисъл да се отлага уведомяването му.

Бразилският талант беше фаворит за Златната топка още при обявяването на номинациите, като голмайстор на европейския клубен шампион Милан. Потенциалните му конкуренти бяха съотборника му Андреа Пирло, Златан Ибрахимович от Интер, както и Кристиано Роналдо от Манчестър Юнайтед.

25-годишният Кака ще наследи отличието от Фабио Канаваро, а се очаква да вземе приза и за най-добър футболист в света, връчван от ФИФА.

Милан вече има седем футболисти, печелили Златната топка – Джани Ривера през 1969 година, Рууд Гулит през 1987, на три пъти Марко Ван Бастен – през 1988, 1989 и 1992 година. Джордж Уеа взе наградата пред 1995 година, а преди три бе отличен и Андрий Шевченко.