Звездата на Милан Рикардо Кака заяви, че иска да върви по стъпките на Паоло Малдини и да се превърне в символ за настоящия си клуб.

Бразилецът се присъедини към „росонерите” през 2003 година, като тогава бе абсолютно неизвестен на европейската сцена. Оттогава обаче се разви до най-добрия състезател в света.

Малдини направи своя дебют за Милан през далечната 1985 година, а почти 23-години по-късно 39-годишният ветеран все още е ключова част от европейските клубни шампиони.

„Винаги съм казвал, че искам да се превърна в символ за „росонерите” – един от лидерите и капитан”, каза Кака.

Паоло Малдини е страхотен пример за мен. Има няколко играчи в отбора, които са спечелили всичко, което може да се спечели в кариерата на един футболист, но продължават да притежават същата мотивация за успехи и стимул за игра”, продължи „кариоката”.

„На 25 години съм и вече съм спечелил почти всичко възможно. Сега, искам да го направя отново”, сподели той.

Единственият трофей, който липсва във витрината на Кака е този от Световното клубно първенство. Това може и да се случи в най-близко бъдеще – днес започва надпреварата.

„Това е последният голям трофей, който ми липсва, като това се отнася за няколко от съотборниците ми, включително и италиански национали, които спечелиха Световното първенство миналата година”, завърши тазгодишният носител на Златната топка.