Президентът на Байерн Мюнхен Франц Бекенбауер потвърди интереса на клуба към нападателя на Фиорентина Лука Тони. След отпадането от Шампионската лига и двете загуби от Щутгарт и Хамбургер мениджърът Ули Хьонес заяви, че през лятото ще има голяма чистка в състава, защото втора поредна година няма да гледа такъв отбор.

 

Едно от новите попълнения в баварския тим най-вероятно ще бъде нападателят на италианския национален отбор. Това потвърди и шефът на Байерн. „Тони гарантира голове. Той има характер, може да помогне на отбора и е специален футболист. Наистина се надявам, че той иска да се присъедини към нас’, заяви „Кайзер” Франц пред „Газета Дело Спорт”.

 

На въпрос, кой ще бъде най-грандиозният трансфер през лятото на „Алианц Арена”, Бекенбауер каза: „Не знам, мога само да кажа, че Байерн има нужда от нова кръв. Не само Тони, ние трябва да изградим добър тим и зад него – не само в атаката".

 

29-годишният нападател бе свързван и с трансфер в Интер. „Никога не сме казвали, че ще купуваме Тони. Мисля, че Байерн са много близо до подписване с него’, заяви президентът на „нерадзурите” Масимо Морати.