Изпадащият от Серия А тим на Новара поднесе изненадата срещу Лацио в отложен мач от 33-ия кръг на италианския шампионат. Домакините се наложиха с 2:1 и по този начин поставиха под сериозен въпрос амбициите на „римските орли“ за участие в Шампионската лига догодина.

Отборът на Новара успя да поведе малко случайно в резултата в 35-ата минута. Модибо Диаките се превърна в антигерой за гостите, когато си реализира нелеп автогол. Бранителят на „небесносините“ вкара топката в собствената си мрежа, опитвайки се да изчисти центриране в наказателното поле.

Футболистите на Лацио реагираха мигновено и само 120 секунди по-късно съумяха да изравнят резултата. Антонио Кандерва бе най-съобразителен пред вратата на домакините след центриране и неумела намеса на вратаря Алберто Фонтана.

Либор Кожак пропусна отлична възможност да изведе столичани напред в резултата, а до края на полувремето домакините също имаха шанс след изпълнение на пряк свободен удар от страна на Андреа Лусицо.

През втората част късметът обаче бе на страната на Новара, чийто тим успя да изкове победата. В герой за своите се превърна Маскара, който вкара победния гол в 79-ата минута.

Лацио остава на третото място във временното класиране с актив от 55 точки, три повече от Удинезе, който е с мач по-малко (срещу Интер). Новара също запазва предпоследната си позиция с 28 точки. Чезена е последен с 24.