Борещият се за оцеляване тим на Форзиноне поднесе изненадата на кръга в Серия А. Тимът, който се намира на предпоследната позиция във временното класиране в Италия, се наложи при визитата си на Фиорентина във Флоренция.

Гостите взеха трите точки след успех с 1:0. Единственият гол в мача бе дело на Даниел Чиофани само шест минути преди края на редовното време. Така Фиорентина продължи негативната си серия в шампионата и вече в седми пореден мач не познава вкуса на победата. От своя страна пък Фрозиноне записа втори пореден успех и вече се намира на пет точки от Емполи, който е първият тим над чертата.

 

 

Двубоят на „Артемио Франки” не предложи много футболни достойнства, и когато всички очакваха той да завърши при равенство, гостите успяха да реализират. Малко преди това Федерико Киеза удари греда.

Победата за Фрозиноне може да се определи като историческа, тъй като за първи път в историята, тимът успява да запише две поредни победи в Серия А. В предишния кръг “канарчетата” надделяха драматично над Парма с 3:2.

След днешния си успех „жълто-сините” събраха актив от 23 точки, но продължават да заемат предпоследното място в таблицата. Фиорентина пък вече е десети.