Името на легендата Зинедин Зидан се появи след спряганите за нов треньор на Ювентус, ако Антонио Конте напусне тима. Конте все още мълчи за своето бъдеще, настоявайки, че преди да вземе окончателна стратегия, трябва да обсъди с президента на клуба Андреа Аниели каква ще бъде трансферната стратегия на тима.

Новото има сред евентуалните кандидати за заместник на Конте е неговият бивш съотборник Зидан, пише „La Gazzetta dello Sport“ днес. Французинът в момента работи в щаба на Реал Мадрид, но всъщност няма треньорски опит на по-високо ниво.

Според френския „ L’Equipe“ от Бордо също са подготвили оферта за Зинедин Зидан за начало на кариерата му като старши треньор.

Още няколко имена пък се спрягат за потенциални наследници на Антонио Конте и сред тях са Роберто Манчини, Лучано Спалети и Масимилиано Алегри. Юрген Клоп и Диего Симеоне са доста впечатляващи, но малко възможни варианти, тъй като те има солидни ангажименти съответно в Борусия Дортмунд и Атлетико Мадрид.

В същото време стана ясно, че президентът на Юнетус Аниели е пътувал с отбора и Конте за днешния двубой с Рома, което би им дало възможност да проведат очаквания разговор за бъдещето на треньора в клуба.