Издънка като гост на Ювентус срещу скромния Сасуоло, от който загуби с 0:1, отново накара феновете на „бианко-нерите“ да изпаднат в лошо настроение. След като в предишните три кръга шампионите сякаш показваха признаци на съживяване с две победи и едно равенство, в 10-ия кръг на Серия А те пак бяха безлични и паднаха с гола от пряк свободен удар на Сансоне в 20-ата минута.

За загубата на ювентинците спомогна и червения картон, който провокира Джорджо Киелини. Защитникът на „Старата госпожа“ изкара първия си жълт картон за протест още в 3-ата минута, а после продължи да спори със съперниците и в 38-ата минута видя втори жълт и червен картон и в ръката на рефера.

Рома от своя страна обаче показа силна игра, победи гостуващия Удинезе с 3:1 и заема първото място в класирането на Серия А. Само за 9 минути Пянич и Майкон отказаха фриуланите с два бързи гола, Жервиньо добави трети в 63-ата, а попадението на Теро в 77-ата може да бъде квалифицирано само като почетно.

Милан стигна до втора поредна победа, макар и не кой знае колко убедителна – 1:0 у дома срещу Киево, с попадението на Антонели в 53-ата минута.

Наполи надви Палермо с 2:0 у дома, а за сицилианците в игра в 78-ата минута се появи Ивайло Чочев. Игуаин в 39-ата и Мертенс в 80-ата донесоха победата и второто място в таблицата за неаполитанците.

В класирането лидер е Рома с 23 т., пред Наполи, Фиорентина и Интер с по 21, Сасуоло и Аталанта по 18 и други. Ювентус е на 12-о място с 12 точки, а Палермо на Чочев веднага след него с 11 пункта.

Резултати в 10-ия кръг:

Милан – Киево 1:0

Рома – Удинезе 3:1

Аталанта – Лацио 2:1

Фрозиноне – Карпи 2:1

Наполи – Палермо 2:0

Сасуоло – Ювентус 1:0

Торино – Дженоа 3:3

Верона – Фиорентина 0:2

Болоня – Интер 0:1, игран във вторник