През настоящия сезон Верона разочарова своите фенове. През миналата кампания тимът от едноименния град бе приятната изненада в Серия А, но сега нещата изглеждат съвсем различно. 

Възпитаниците на Иван Юрич имат само един успех в 11 мача, а снощи съставът допусна поредното си поражение. 

Този път Верона загуби гостуването си на Кротоне с  1:2, а това никак не се хареса на наставника. Според Юрич, в отбора липсва всякаква амбиция за високи резултати и добро класиране, нещо, което може да го накара и да си тръгне след края на сезона. 

"Не съм доволен. Играхме лошо, без всякаква мотивация и желание. Така не може да  се продължава, защото аз искам да работя в клуб със стратегия и мисъл за бъдещето. Миналият сезон наистина направихме фурор и дори можехме да стигнем до Европа, но нещата не се получиха. Сега нямаме нищо общо с представянето си от предходната кампания, тъй като явно играчите са доволни от себе си", коментира той. 

"Те искат просто да оцелеят в Серия А, целите на ръководството са същите и сякаш нищо друго не е важно. След последния кръг ще седнем с шефовете и ще говорим, но не мога да приема подобно мислене за нормално. Вместо да развиваме проект, да гоним резултати, да опитваме поне да играем в Европа и да радваме феновете,  всички са доволни само на оцеляване в елита. Когато постигнеш това, всичко свършва и оставащите двубои все едно нямат никакво значение. Желая да работя някъде, където хората наистина са отдадени и се мисли за доброто на клуба“, коментира Юрич. 

Все повече информации пращат специалиста начело на Фиорентина от новия сезон.