Ювентус ще назначи Алберто Дзакероти на мястото на Чиро Ферара след четвъртфинала за Купата на Италия срещу Интер в четвъртък, твърдят последните информации на Апенините. След като загуби пет от последните си шест мача, Ферара е на косъм от уволнението, а спекулациите за негови заместници валят една след друга.

След като се оказа, че Гуус Хидинк и Рафаел Бенитес не могат да бъдат привлечени на работа в Старата госпожа, най-вече по финансови причини, от Юве са се обърнали към Дзакерони.

Смята се, че Дзак ще бъде временно решение, до края на сезона, докато един от гореспоменатите специалисти бъде свободен да поеме нещата в свои ръце. Именно това обаче може да е спънка и в преговорите с Дзакерони, който иска да остане за постоянно в Торино.

„Футболът ми липсва и нямам търпение да се върна на работа,” сподели той пред Il Giornale. „Всички слухове, че не искам да съм треньор повече, или че имам огромни финансови претенции, са измислици, това не е вярно.”

„През 2006 година бях близо да стана национален селекционер на Италия, но тогава федерацията предпочете Роберто Донадони. Мисля, че имам достатъчно добра автобиография, за да наследя Марчело Липи след Световното първенство,” отсече Дзакерони. За последно той бе треньор преди три години, когато бе уволнен от Торино.