Ювентус се изкачи на третото място в класирането на Серия А след като в мач от 13-тия кръг победи гостуващия отбор на Палермо с разгромното 5:0.

„Бианконерите” изиграха страхотен двубой и заслужено взеха ценните три точки.

Първият гол в срещата падна в 29-тата минута. Негов автор стана Давид Трезеге, който се възползва от асистенция на Легроталие.

4 минути преди края на полувремето пък Юве увеличи преднината си. Каморанези центрира в наказателното поле, където Якуинта се пребори за топката с Барзали и с прецизен удар направи 2:0.

В 71-вата минута ветерана Алесандро Дел Пиеро направи резултат класически, след като бе влязъл в игра само 3 минути по-рано на мястото на Якуинта.

Само 4 минути по-късно отново Дел Пиеро бе в основата на четвъртото попадение на „бианконерите”. Той намери чудесно Марко Маркиони, който с диагонален удар препарира за четвърти път в срещата вратаря на Палермо Аглиарди.

Крахът за Палермо стана пълен в 90-тата минута, когато Алесандро Дел Пиеро вкара от дузпа и по този начин оформи крайното 5:0.

След тази победа Ювентус е на 3-то място с 25 точки, колкото имат и 2-рия Удинезе и 4-тия Рома. Първи е Интер с 28. Палермо пък е на 6-та позиция с 18 точки.