Отборът на Ювентус постигна драматична победа над Лацио в дербито от поредния кръг на италианската Серия А. “Бианконерите” се докопаха до трите точки секунди преди последния съдийски сигнал. Ювентус се наложи с 2:1, а Милош Красич се разписа в продължението на срещата, като голяма вина за гола има и стражът на гостите Нандо Муслера. Джорджио Киелини откри за Юве само след 90 секунди игра, след като засече с глава центриране от корнер на Алберо Акуилани.

Голът не притесни тима на Лацио и “римските орли” съумяха бързо да се върнат в мача. Изравнителното попадение дойде в 14-ата минута, след неумела игра на стража Марко Сторари. Той не успя да се намеси добре след подаване от ъглов удар, а Мауро Сарате се възползва и реализира.

В последната атака в мача Милош Красич проби отдясно и се опита да намери свой съотборник в наказателното поле, но плонжиралият Муслера отклони коженото кълбо в собствената си мрежа.

С победата Ювентус излезе на втора позиция във временното класиране, измествайки от него именно отбора на Лацио. И двата тима имат по 30 точки в актива си.