Ювентус не успя да победи като гост Парма в мач от 12-ия кръг на Серия А в Италия. „Бианконерите” все пак се спасиха от резил с късен гол и двубоят завърши наравно 2:2. Двата отбора останаха с човек по-малко 15 минути преди края, когато нервите на футболистите вече не издържаха.

Срещата започна нервно и съдията успя да раздаде два жълти картони още в 14-та и 30-та минути на Легроталие и Мороне. Две минути преди почивката домакините поведоха в резултата, след като Гасбарони реализира дузпа. В 57-та минута Писану удвои за пармалатите. „Старата госпожа” обаче се амбицира и наложи сериозен натиск на съперника си, което даде резултат – в 75-та минута Легроталие намали преднината на Парма – 2:1. Три минути след това Морфео и Киелини си изкараха директни червени картони и напуснаха терена. По този начин и Парма, и Ювентус останаха с човек по-малко. Девет минути преди края Якуинта отбеляза гол и подари ценна точка на „бианконерите”.

След ремито Ювенстус се смъкна на пето място в подреждането с 22 точки, а Удинезе се качи на четвърта позиция след успех с 2:1 над Фиорентина. „Виолетовите” продължават да бъдат втори в подреждането с 23 точки, а лидер е Интер с 25.

 

Останалите резултати:

Интер - Лацио - отложен

Аталанта - Милан - прекратен в 9-а минута при резултат 0:0

Фиорентина - Удинезе - 1:2

Реджина - Дженоа - 2:0

Сиена - Ливорно - 2:3

Торино - Катания - 1:1

Рома - Каляри - от 21.40

Вчера:

Палермо - Наполи - 2:1 (0:0)

Сампдория - Емполи - 3:0 (2:0)