Ръководството на Ювентус обмисля възможността да осъществи треньорска рокада след края на настоящия сезон и да се раздели с Масимилиано Алгери, съобщава „La Gazzetta dello Sport“.

Шефовете на Ювентус смятат, че след края на сезона ще бъде точният момент за треньорска рокада и избистрянето на новата стратегия, по която ще работи отборът.

Според информацията, "Старата госпожа" има няколко имена за евентуален наследник на Алегри. Това са Пауло Соуса, който в момента е начело на Фиорентина, Леонардо Жардим (Монако) и Еузебио Ди Франческо, който прави чудеса със Сасуоло.

Изданието припомня, че Алегри държи рекорда за най-висок процент победи в Юве – 69,17%, а договорът му с клуба е до 2018 година.

След 17 кръга в Серия "А" Ювентус е лидер с четири точки пред Рома и има мач по-малко. "Бианконерите" са и на 1/8-финал в Шампионска лига, където съперник е Порто.

49-годишният специалист е в обтегнати отношения с някои от играчите, а за окончателното му решение ще повлияе трансферната политика на клуба през зимата и представянето в Шампионската лига. Под негово ръководство от 2014 година насам „старата госпожа” спечели два дубъла в Италия и веднъж стигна до финал в Шампионската лига.