В мач от 16-ия кръг на италианската Серия А, Лацио загуби като домакин от отбора на Ювентус с 2:3. Двата тима изиграха интересен двубой, в който по-настоятелният тим логично стигна до крайния успех.

 

Резултатът на „Олимпико“ откри Давид Трезеге, който се озова на пътя на топката след удар на Хасан Салихамиджич в 29-ата минута. Попадението не повлия върху играта на домакините, които стигнаха до изравняване шест минути по-късно. Голът за Лацио вкара македонският национал Горан Пандев.


При равен резултат завърши и първата част, въпреки че възпитаниците на Делио Роси имаха чудесни възможности, за да поведат в резултата, но стражът на Ювентус Буфон бе на висота.


Отборът на Ювентус нанесе своя удар в 48-ата минута, когато ветеранът Алесандро Дел Пиеро увенча добрата си игра с гол. Нападателят бе изведен чудесно и след като надбяга бранител на Лацио със силен шут с левия крак прати топката в мрежата на Балота за 2:1.


В 70-ата минута „бианконерите“ реализираха нов гол, като негов автор стана отново Дел Пиеро. Силите на Лацио стигнаха само резултатът да бъде намален. В продължението на двубоя втори гол за „римските орли“ вкара Пандев. Нападателят засече с глава центриране отляво.


След победата „старата госпожа“ събра актив от 32 точки и се изравни с втория Рома. Лацио пък е на 11 място във временното подреждане на висшия ешелон в Италия.