Ювентус е постигнал договорка с Астън Вила за трансфера на защитника Олаф Мелберг, твърдят италианските медии. „Бианконерите” се опитват да съблазнят шведския ветеран от доста време, но вече е почти сигурно неговото преминаване на „Деле Алпи” следващия юни.

Договорът на Мелберг с Астън Вила изтича на лято, така че той ще може да се присъедини към Ювентус със свободен трансфер, но официално това ще се обяви през февруари.

След един чудесен старт на кампанията в Серия А, италианският гранд изглежда сигурен участник в евротурнирите догодина и затова ще са необходими още опитни футболисти, които да подсилят тима.

Новината за Мелберг поставя под сериозна въпросителна пребиваването на Жан-Ален Бумсонг в тима, воден от Клаудио Раниери и вероятно французинът ще напусне догодина.

Освен Мелберг, Ювентус постепенно напредва в преговорите за звездата на Локомотив Москва Бранислав Иванович, и след като самият сръбски защитник обяви желанието си да играе в „Старата госпожа”, той вече е с единия крак в Торино.