Отборът на Ювентус победи с минималното 1:0 Рома в мач от 21-ия кръг на Серия А, който се игра в Торино. Въпреки че реализира само едно попадение, благодарение на Пауло Дибала, това бе достатъчно за Старата госпожа да се поздрави с 11 пореден успех в италианското първенство. По този начин е само на две точки от лидера във временното класиране Наполи.

Домакините от Торино бяха по-активни в течение на почти цялата среща, въпреки това „римските вълци“ също търсеха да донесат първия успех на Лучано Спалети след завръщането му.

В 9-ата минута голямото напрежение си каза дума, след като Даниеле де Роси удари съперник, за което получи жълт картон. Последва пряк свободен удар в полза на Ювентус, но Пауло Дибала стреля директно в ръцете на Войчех Сченсни.

Десет минути по-късно Дибала се опита много технично и ефектно да прехвърли вратаря на Рома, но страничният рефер маркира засада.

Алесандро Флоренци също опита своя шанс, след като стреля от воле, но изпрати топката високо над гредата.

След почивката играчите на Старата госпожа отново засилиха темпото. Въпреки това в 64-ата минута Раджа Наинголан се оказа на добра позиция, на границата на наказателното поле, но топката беше отбита от защитата.

Малко след това се наложи стражът на римляните Войчех Сченсни да спаси мрежата си след удар на Хуан Куадрадо. Поредно спасяване на Войчех Сченсни само няколко секунди по-късно след много мощен диагонален удар на Патрис Евра. Това беше и едно от най-опасните положения за домакините след почивката.

Едва в 77-ата минута обаче падна единственото попадение. Пауло Дибала, който получи перфектен пас от Пол Погба, изпрати топката в далечния ъгъл на вратата. Аржентинецът се отличи в 10-и пореден мач за Старата госпожа чрез попадение или асистенция, в случая с гол.

Три минути по-късно Един Джеко прати топката в мрежата на Джиджи Буфон, но главният рефер вече беше дал сигнал за засада.

В края на двубоя Рома получи право да изпълни фаул, на много добра позиция за пряк обстрел, но ударът на Миралем Пянич не доведе до търсената промяна в резултата.

В крайна сметка Ювентус отново се поздрави с успех, с което затвърди добрата си форма. Бианконерите имат 45 точки в актива си и заемат второто място във временното подреждане на Серия А. Рома е на 5-а позиция с 35 пункта. Лидер след 21 кръга е Наполи с 47 точки.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS