Цяло лято се очаква италианският шампион Ювентус да се подсили с нов централен защитник. И всички смятаха, че неговото име ще е Матайс де Лихт. Е, "старата госпожа" наистина взе човек за сърцето на отбраната си, но той не е холандският младок. 

Шефовете на "бианконерите" се споразумяха с колегите си от Сасуоло за привличането на 21-годишния турски национал Мерих Демирал. Той подписа контракт за следващите пет години, а досегашният му клуб ще получи 18 млн. евро по сделката. 

Все пак тази транзакция не означава, че "черно-белите" са се отказали от Де Лихт, напротив. Просто все още клубът не може да се разбере с Аякс за цената на футболиста, който вече е уредил личните си условия. Холандците искат 75 млн. евро за него, докато италианците дават с 10 млн. по-малко. 

Очаква се скоро да има развръзка около преминаването на Де Лихт. Ако дойде и той, това означава, че със сигурност Леонардо Бонучи ще бъде продаден, защото ще изпадне чак до пети избор в средата на отбраната. Пред него ще е дори и любимецът на новия наставник Маурицио Сари - Даниеле Ругани.