Шампионът на Италия в последните три години Ювентус успява да капитализира успехите си на терена и във финансов план. "Старата госпожа" е клубът, който генерира най-много приходи от конкурентите си в Серия А, изчислява вестник "Гадзета дело спорт". 

Според изданието, през предстоящата кампания "бианконерите" ще попълнят сметките си с 270-280 млн. евро. Сумата може да набъбне още повече, в зависимост от представянето на тима в Шампионската лига. 

Веднага след торинския гранд е Милан. "Росонерите" обаче бележат спад в приходите и заради неучастието си в Европа тази година, се очаква да привлекат около 210 млн. евро приходи, което за огромен клуб като тях е много малко. 

Но поне "червено-черните" могат да са доволни, че градският съперник Интер е зад тях. Въпреки че участват в Лига Европа, техните постъпления няма да надхвърлят 190 млн. евро. Цел пред новия собственик Ерик Тохир е да увеличи приходите на клуба, но явно това няма да стане този сезон. 

В Топ 4 се нарежда участникът в Шампионската лига Рома, който се очаква да генерира около 180 млн. евро. Назад изпада Наполи, който не успя да се класира за Лигата на богатите и ще има постъпления от около 120-130 млн. евро. 

На дъното по приходи са отбори като Емполи и Каляри, които се очаква да генерират постъпления по около 25-30 млн. евро и огромната част от тях са от телевизионни права и продажба на билети.