Ювентус обяви официално привличането на защитника Федерико Пелузо от Аталанта. 28-годишният футболист ще играе под наем през следващите шест месеца в отбора от Торино.

Пелузо премина успешно медицинските прегледи на базата на Ювентус в сряда и се разбра за личните си условия с клуба.

Ювентус ще плати 1,5 милиона на Аталанта. Ако през лятото Старата госпожа реши да откупи за постоянно правата на юношата на Лацио от бергамаските, ще трябва да плати още 3,5 милиона от единната европейска валута.

Федерико Пелузо има записани 3 мача и 1 вкаран гол за националния отбор на Италия, като всичките те са през 2012 година. Той се разписа за Скуадра Адзура при победата с 2:0 над Малта в световните квалификации на 11 септември.

„Много съм доволен от това, че ще играя за Ювентус. Не мога да си представя по-добър старт на годината. Наслаждавам се на момента и се надявам да имам много положителни емоции с Ювентус. Следващите шест месеца без съмнения ще бъдат най-добрите в моята кариера. Невероятно е да получа такъв шанс от Ювентус. Благодарен съм на всички. Това е една мечта, която стана реалност“, коментира Пелузо пред официалния сайт на „бианконерите“.